Inbrekers aangehouden na achtervolging

vrijdag 7 april 2017

Veenendaal - In de nacht van donderdag 6 op vrijdag 7 april werden er twee verdachten aangehouden nadat zij vermoedelijk een inbraak hadden gepleegd bij een bedrijfspand.

Omstreeks 02.00 uur kwam een melding van een inbraak aan De Schutterij. Meerdere agenten gingen erheen. In de straat zagen zij een auto staan waarin beweging te zien was. De agenten schenen met een zaklamp naar binnen en zagen zij twee personen zitten. Toen zij de politie zagen, gingen ze er met gedoofde lichten vandoor in de richting van de Schans. De agenten zetten de achtervolging in en zagen de auto de Emmerschans op gaan. De agenten raakten vervolgens het zicht op de auto kwijt. Ze zochten de omgeving af en uiteindelijk troffen zij de auto zonder inzittenden aan bij de Sterreschans. In de auto vonden zij gestolen goederen, die later afkomstig bleken te zijn van de inbraak aan De Schutterij.

Agenten van de Landelijke Eenheid kwamen erbij en postten bij het verdachte voertuig. Een paar uur later zagen zij twee mannen fietsen die aan het signalement voldeden. De mannen stapten in de auto en reden weg in de richting van de Emmerschans. Hierop werd weer de achtervolging ingezet. Tijdens deze achtervolging werd een stopteken door de mannen genegeerd en reden ze zich vast toen de auto werd geramd door de agenten op de Huneschans.

De bestuurder werd direct aangehouden. De bijrijder probeerde er nog te voet vandoor te gaan, maar ook deze kon al snel worden aangehouden. Beide verdachte, een 34-jarige man uit Utrecht en een 35-jarige man uit Werkhoven, zijn meegenomen naar het politiebureau voor verhoor.

Bij het pand aan De Schutterij, waar was ingebroken, bleken beveiligingscamera’s te zijn weggedraaid en waren er ruiten kapot. Ook waren er diverse beeldschermen weggenomen. De politie onderzoekt de zaak.

bron: politie.nl | Categorie: verkeersdelict


2017 - StraatInfo.nl
Misdaad in Veenendaal | 112 alarmeringen Veenendaal | Goedkoop Tanken in Veenendaal | Supermarkten in Veenendaal | Weerbericht Veenendaal