Door Belgi gezochte Utrechter aangehouden

dinsdag 26 mei 2015

Veenendaal - De politie heeft maandag 26 mei op de A12 ter hoogte van Veenendaal een 24-jarige man uit Utrecht aangehouden omdat Belgi zijn opsporing en uitlevering vraagt. Dit in verband met een Belgisch onderzoek naar zogenaamde High Impact Crimes.

Agenten van de Landelijke Eenheid controleerden omstreeks 15.00uur een Duitse huurauto. In deze auto trof men vervolgens een zogenaamde jammeren een bus pepperspray aan. De jammer is een stoorzender waarvan het bezit inNederland verboden is en de pepperspray is een wapen waarvan het bezit engebruik verboden is.

De drie inzittenden werden aangehouden en naar het politiebureauovergebracht. Daar bleek dat de huurder van de autoeen valse naam hadopgegeven. Hij had zich gelegitimeerd met het rijbewijs van zijn broer. Bijcontrole in de politiesystemen kwam naar voren dat deze 24-jarige man uitUtrecht voor Belgi gesignaleerd stond. De Belgische politie wil de man horenvoor zijn mogelijke aandeel in criminele activiteiten.

Tegen de drie mannen wordt proces-verbaal opgemaakt voor hetbezit van de jammer en de pepperspray. Tegen de 24-jarige Utrechter wordt ookproces-verbaal opgemaakt voor het opgeven van een valse naam en hij isovergedragen aan Justitie die voor de uitlevering naar Belgi zal zorgen. Deandere twee mannen, 25 en 26 jaar oud en ook uit Utrecht, zijn weer op vrijevoeten gesteld.

bron: politie.nl | Categorie: diversen


2017 - StraatInfo.nl
Misdaad in Veenendaal | 112 alarmeringen Veenendaal | Goedkoop Tanken in Veenendaal | Supermarkten in Veenendaal | Weerbericht Veenendaal